Drömhusmetoden logo white

Frågor och svar

Genom att lägga dig över marknadsvärdet. Det är därför vi skriver “minst” marknadsvärdet i informationen. Lägger du ett bud på exempelvis 25 % över marknadsvärdet så ökar du givetvis dina chanser betydligt. 

Ägaren av fastigheten får veta vem som lagt budet senast när kontrakt ska skrivas, precis som vid en traditionell fastighetsaffär.

Ja, även bostadsrätter kan köpas med hjälp av Drömhusmetoden.

Det gör säljaren av fastigheten, precis som vid en traditionell fastighetsaffär.

Ja, även tomter kan köpas med hjälp av Drömhusmetoden. 

Du blir då kontaktad av oss på Drömhusmetoden, och vi ger dig besked om hur mycket ditt bud behöver höjas för att vara marknadsmässigt.

Nej. Ditt bud blir juridiskt bindande först när kontraktet är undertecknat av dig som köpare, säljaren av fastigheten samt av mäklaren. 

Så snart ditt bud har accepterats av ägaren till fastigheten så kommer mäklaren att hantera detta med dig på samma sätt som vid en traditionell fastighetsförsäljning.

Objekten värderas med alla relevanta variabler, precis som vid en traditionell fastighetsaffär. Det gäller dock inte objektets skick, där mäklaren förbehåller sig rätten att utgå ifrån att detta är bra. Köparen är införstådd med detta och riskerar att köpa skick/standard som inte finns. Drömhusmetodens upplägg bygger på att köparen är beredd att betala lite mer för läget av fastigheten och kan ha överseende med skicket.

Nej. Däremot betalar säljaren mäklararvode till mäklaren, precis som vid en traditionell affär. 

Ja, om mäklaren kräver det. Detta är en bedömning som mäklaren gör. 

Vi på Drömhusmetoden har inga åsikter om detta, utan det är upp till mäklaren. Precis som vid en traditionell fastighetsaffär.
Tillägg: om lånelöfte krävs innan matchning, så kommer vi givetvis vidarebefordra lånelöftet anonymiserat

Kontakta oss

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.

Kontakt­information

För frågor eller ytterligare information, kontakta oss gärna via mail eller kontaktformuläret nedan.

Kundservice:

Telefon: